Politika varovanja osebnih podatkov

Uvod

Spoštovani!

Pred vami so Pravila varovanja osebnih podatkov v okviru spletne trgovine layoners (v nadaljevanju: STM).

Prosimo vas, da dokument pazljivo preberete in se pred nakupom ali prijavo na e-novice seznanite z njeno vsebino ter s klikom potrdite seznanitev s spodaj opisano obdelavo osebnih podatkov in pri nakupu potrdite soglašanje s Splošnimi pogoji STM ter nam izkažite zaupanje glede njihove uporabe, saj bomo spoštovali vašo voljo, osebne podatke pa za spodaj opredeljene namene upravljali in obdelovali zgolj v okviru danih pravnih podlag, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

Upravljavec in viri podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je družba DFVU d.o.o., Liparjeva cesta 6a, 1234 Mengeš, kateremu polnoletni posameznik z vpisom osebnih podatkov ob naročilu posredujete naslednje osebne podatke, ki se nanašajo na vas: ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon.

Pravna podlaga, nameni, rok hrambe, ustrezna ravnanja

Upravljavec zbira, obdeluje in hrani tako posredovane osebne podatke skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov:

na pogodbeni podlagi skladno s Splošnimi pogoji STM za namene izvedbe vaših naročil oz. nakupov, skladno z zakonsko predpisanimi roki in roki, ko se lahko sodno uveljavljajo pravice iz naslova pravnih poslov,
na zakonski podlagi za namene izdaje računov (Zakon o DDV) na podlagi vaših nakupov ter za namene reševanja reklamacij na podlagi veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov ter morebitnih drugih pravnih zahtevkih, skladno z zakonsko predpisanimi roki za uveljavljanje pravic,
na pogodbeni podlagi za namene obveščanja po e-pošti o akcijah, znižanjih in drugih ugodnostih, v povezavi z Zakonom o elektronskih komunikacijah, vse do preklica, ki je omogočen v vsakem sporočilu,
na podlagi zakonitega interesa, predhodno navedene osebne podatke ter podatke o posameznem nakupu (izdelki, cena, datum, čas in kraj nakupa) in koriščenju ugodnosti (npr. kupon, bon, popust, ipd.), za namen optimiziranja ponudbe ter dviga zadovoljstva kupcev z obveščanjem po e-pošti.
Osebni podatki, ki jih upravljavec zbira na podlagi zgoraj navedenih namenov in za dovoljeno obdobje hrambe oz. do odstopa od pogodbe ali do preklica, bodo shranjeni v elektronski ali fizični evidenci osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka), ki so ustrezno tehnično zavarovane, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe upravljavca.

Po preteku obdobja hrambe upravljavec osebne podatke učinkovito in trajno izbriše ali anonimizira, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

Obdelava s tretjimi osebami

Obdelava osebnih podatkov se vrši tudi s pogodbenimi obdelovalci (npr. za dostavo izdelkov (skladišče, dostavna služba), za plačilo naročila (npr. banke) itd., s katerimi je upravljavec sklenili pisni dogovor o obdelavi osebnih podatkov samo za namene, ki so opredeljeni v Pogojih varovanja osebnih podatkov, s katerimi ima družba DFVU d.o.o. sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Upravljavec osebne podatke hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Pravice posameznikov

Posameznik ima pod pogoji, ki jih določajo veljavni predpisi pravico do dostopa do osebnega podatka, popravka osebnih podatkov, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti, ugovora, do neavtomatizirano sprejete odločitve, pritožbe nadzornemu organu, umika soglasja k obdelavi, kjer slednje lahko uveljavlja na e-naslovu: [email protected] ali svoje želje zaupa po navadni pošti na naslov DFVU d.o.o.. Liparjeva cesta 6a, 1235 Mengeš, pripis za DPO.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: [email protected] ali DFVU d.o.o.. Liparjeva cesta 6a, 1235 Mengeš, pripis za DPO, če se posamezniku zastavijo dodatna vprašanja ali ni zadovoljen z odzivom in bi želel uveljavljati svoje pravice.

Pravica do pritožbe

Če posameznik meni, da so mu kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, ima pravico do pritožbe pri nacionalnemu nadzornemu organu, Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, e-naslov: [email protected]

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam Informacijske pooblaščenke in Mednarodne gospodarske zbornice.
Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, …).

Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo. Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

DFVU d.o.o.

Veljavnost in sprememba pravil

Pogoji varovanja osebnih podatkov so veljavni od 23.06.2021 in so dostopni na povezavi https://layoners.com/politika-varovanja-osebnih-podatkov/ ter se lahko spreminjajo skladno s spremembo predpisov in najboljšimi praksami.

30 days right to cancel
Return whatever you don't love within 30 days. Learn more
-30%
SPOOKY30